our dogs

Of Kaipo Home Indezz
                                "Dezz" - "Pluschke"


                     °27-03-2009  /  +11-10-2015   Dezz' verhaal / Dezz' story

Dezz was onze eerste Border Collie, de oogappel van Arno. Ze werd geboren op 27 maart 2009 met nog 4 andere zusjes. Toen we Dezz kochten wisten we nog niet zo veel over de bloedlijnen van de Border Collie. Heel toevallig zijn we bij het nest van Dezz uitgekomen door te zoeken op het internet. We hadden geen voorkeur op vlak van bloedlijn (werk - of showlijn) maar zijn meer afgegaan op het uiterlijk. Natuurlijk, omdat Dezz afkomstig was van een echte show - vader en show-moeder, stal ze vele harten met haar schoonheid.   Met haar zwarte kopje, haar volle vacht had ze het uiterlijk van een teddybeer


Dezz was een zeer aanhankelijk meisje dat ongelooflijk graag knuffelde en kusjes gaf, iets wat ze enorm heeft doorgegeven aan haar nakomelingen. 

Als alfa-teef van de roedel lag Dezz overdag graag buiten in het zonnetje te kijken naar Sim, Loox, Roos, Fien, Babz en Scott die samen ravotten. 's Avonds vond ze het dan weer heerlijk om op de bank te liggen, steeds op hetzelfde plekje waar ze dan knabbelde op een kauwbeentje ofwel heerlijk wegdommelde naar dromenland.


We hebben 2 prachtige nesten van ons Dezz geschonken gekregen.  Ons allereerste BMMD - nest, het K-nest, waren 5 prachtige reuren en 2 geweldige teefjes.  2 jaar later schonk Dezzje ons nogmaals 8 wondermooie pupjes ( het M-nest ), het nest van ons Fientje, waar we ook apetrots op zijn.  Op 4,5 - jarige leeftijd hebben we ons meisje moeten laten steriliseren wat we op dat moment zeer erg vonden, we hoopten op nog 1 nestje van haar, maar het lot besliste daar anders over.   


Dezz was een zeer allround hondje. Ze deed zowel aan gehoorzaamheid ( behaalde haar brevet in 2010 ), ze hield enorm van agility ( behaalde TAP in 2012 samen met Anaïs ), maar het liefst deed ze dogfrisbee of schapendrijven.  Voor deze laatste 2 hondensporten had ze enorm veel aanleg,  ze liep letterlijk de pootjes van onder haar lijf. 


  Zeer plots, volledig onverwacht hebben we op zondag 11-10-2015 veel te vroeg afscheid moeten nemen van ons 'Pluschke' .  Ons meisje was pas 6,5 jaar oud, nog in de fleur van haar leven.  We wilden nog zo veel met haar doen! 

Thuis was er plots precies een enorme leegte.  Ook al liepen onze andere doggies hier nog allemaal rond, toch merkten we heel goed dat Dezzje er niet meer was.  Haar mandje leeg, haar plaatsje op de zetel  koud en leeg, geen gemopper meer in huis ( want dat kon ze goed ), en vooral ook Simmeke die haar soulmate duidelijk miste deed enorm hartpijn.  Vele tranen hebben gevloeid, het plotse heengaan van Arno's oogappel kregen we moeilijk verwerkt. 


Lieve Dezz, Dezzie, Dezzjepetezzje, Pluschke ... ,

Het ga je goed hierboven in de  hondenhemel.  Waak goed over je huisgenootjes en alle andere BMMDertjes. 

We missen je enorm, denken nog elke dag aan je, hebben  je voor eeuwig en altijd in ons hart gesloten.!!! YOU WERE MY FIRST, NOT MY LAST BUT DEFINITELY MY EVERYTHING !!! 

 

 


.